facebook  twitter

Konkurs za najljepšu foto priču ili video "Tehnologija i ja - za bolji svijet“

11 apr 2019
16650 puta

Ministarstvo javne uprave, povodom obilježavanja Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u (Girls in ICT Day 2019), organizuje takmičenje za najbolju foto priču ili video: “Tehnologija i ja - za bolji svijet“. Takmičenje je otvoreno od 10. do 22. aprila 2019. godine.

Cilj konkursa je širenje svijesti kod djevojčica o značaju informaciono-komunikacionih tehnologija kako bi promijenile shvatanje o ICT zanimanjima kao dominantno muškim poslovima.

Pravo učešća na takmičenju imaju učenice srednjih škola iz Crne Gore.

Foto priča ili video – treba da predstavlja seriju fotografija koja ima individualan oblik izražavanja na zadatu temu, uz tekst koji prati slike.

Video ne smije biti duži od 5 minuta, a kraći od 2 minuta.

Foto priča ili video - treba da obuhvati poznavanje i razumijevanje teme, kreativnost, jasno i stilski prikladan prikaz i izražavanje o zadatoj temi, uz apsolutnu slobodu doživljaja svijeta tehnologija;

Foto priča ili video sa ličnim podacima učenice (ime, prezime, razred, škola i kontakt) potrebno je dostaviti najkasnije do 22. aprila, sa naznakom:

Za konkurs Ministarstva javne uprave “Tehnologija i ja - za bolji svijet“ na adresu:

Ministarstvo javne uprave, Rimski trg br 46, 81000 Podgorica ili putem e-maila: vanja.lazarevic@mju.gov.me.

 

Više info: http://www.mju.gov.me/vijesti/198208/Konkurs-za-najljepsu-foto-pricu-ili-video-Tehnologija-i-ja-za-bolji-svijet.html?fbclid=IwAR3LZIOIgxwqYSyU6DiZK48kCPUWIowq9jlqfFrDakTrUnvnFIfnD3Klu0U