facebook  twitter

Škola inovacija - Large scale youth event

06 nov 2018
44485 puta

Škola inovacija – Large scale youth event održana je u periodu od 27. oktobra do 2. novembra 2018. u Crnoj Gori i okupila je 50 učesnika iz zemalja učesnica projekta i bila je fokusirana na jačanje kapaciteta omladinskih radnika u uključivanju mladih koji su u riziku od socijalne isključenosti u korišćenju aktivnih mjera politike zapošljavanja.

Program ljetnje škole se sastojao od intenzivnog programa obuke: obuke o upotrebi vebinara za uključivanje mladih u aktivnim mjerama politike zapošljavanja; obuka o korišćenju društvenih mreža za uključivanje mladih u aktivnim mjerama zapošljavanja; korišćenje društvenih inovacija kao metode za olakšavanje zapošljavanja mladih; metode upoznavanja i rada sa mladima koji pripadaju ranjivim grupama, itd.

Dodatno, učesnici su stekli znanja u oblastima programiranja, web dizajna i građanskog aktivizma.

Učesnici koji su prijavljeni sa predznanjem programiranja su se upoznali sa blockchain tehnologijom u okviru tema kao što su: virtualizacija, rad sa github-om – download projekta i upload na github, Core, wallet and cod of blockchain, izmjena i kompajliranje osnovnog koda, postavljanje aplikacije na blokchain – block explorer, backend i fronted explorer.

Učesnici koji su prijavljeni sa predznanjem Web dizajna proširili su znanja u oblasti - Grafički i web dizajn, savjeti i trikovi i dobri primjeri web stranica i mobilnih aplikacija, dizajn i praktični rad sa we wallet-om kroz CSS.

Učesnici koji su prijavljeni sa predznanjem aktivizma u zajednici dobili su dodatna znanja kroz radionice o društvenom impaktu, crowdfunding i drugih metodologija za razvoj rješenja.