facebook  twitter

Uspješno realizovan Dan dobrih djela

Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid je drugi put za redom uspješno realizovala Dan dobrih djela, koji je obilježen 09. aprila 2021. godine. Više od 30 organizacija i škola su na teritoriji cijele Crne Gore realizovali više od 30 akcija.

Volontiranje, solidarnost i lično zalaganje mogu da daju odgovor na potrebe koje se svakodnevno prepoznaju u zajednici, što pokazuje i ovogodišnja aktivnost koju smo realizovali. Učešćem u Danu dobrih djela, radimo na unapređenju razvoja naše zajednice, a ujedno i donosimo boljitak okruženju u kojem živimo.

Danu dobrih djela se priključilo nešto više od 600 osoba, koji su tokom jednog dana u toku radnog vremena i tokom časova svoje svakodnevne aktivnosti iz radnog ambijenta premjestili u okruženju, gdje su pokazali i svoju dobrovoljnost. Svi učesnici Dana dobrih djela su osmislili sami svoje aktivnosti, kao što su: uređivanje eksterijera i enterijera škole, uređivanje dvorišta zgrade, pomoć starijim osobama nošenjem namirnica iz prodavnice, dobrovoljno davanje krvi, posjeta azilu za pse...

U Crnoj Gori Dan dobrih djela je prvi put organizovan 2019. godine. Učestvovalo je 17 srednjih škola na nivou cijele Crne Gore i veliki broj učenika. Dan dobrih djela bio je planiran za 27.mart 2020.godine, ali nije realizovan zbog zdravstvenih mjera koje su bile na snazi.

 

Link sa fotografijama sa Dana dobrih djela možete naći na našoj FB stranici: https://www.facebook.com/adp.zid.7 

Preuzmite priloge: