facebook  twitter

Ispovijest zavisnika od kocke: Tebijeva priča

07 avg 2020
103336 puta

9. jula 2020

“Dakle, svi smo se nekad našli na ovom mjestu…
Probuditi se sa osjećajem kao potpuni gubitnik i pomisliti da bi to moglo biti to: "Ovo je poslednji put!" Nažalost, vrlo dobro znam da ovo nije poslednji put, sve dok ne napravim izbor koji će se odnositi na ozbiljne promjene u mom životu.
Kockam se od svoje 17. godine i gledao sam svog starijeg brata na igrama "stare škole". Kada sam napunio 18 godina i postao “legalan”, nisam se trebao skrivati od zaštitara koji bi mogli tražiti ličnu kartu.
Sve je počelo ogromnom pobjedom, a pobjede te večeri su samo dolazile. Kasnije, spavajući u svom krevetu, srce mi je kucalo brzim ritmom. Imao sam samo 200 dolara i uspio sam da to pretvorim u 8.500 dolara.
Sledećeg dana sam prošetao do lokalnog paba i ponovo sam samo pobijedio. Moji džepovi bili su puni novca. Osjećao sam se dobro. Ali u stvarnosti, moj život je išao spiralno van kontrole.
Veoma sam težak gubitnik i zbog svoje ličnosti sam dva puta bio zatvoren zbog kockanja. Prvi put kad sam otišao u zatvor bila je oružana pljačka siromašnog čovjeka koji je noću prelazio ulicu. Nisam loša osoba niti sam ikad bio zločinac, ali toliko sam zombificiran kockanjem da me to vodilo ka ovom zloglasnom putu i 2 godine u zatvoru.
Drugi put je bio stvarni RSL klub u kome je neko upucan. Srećom, muškarac nije umro, ali sam se vratio u zatvor na 3 godine. Sve se to dogodilo u roku od 6 godina, a ja sam bila 5 godina u zatvoru zbog ove patetične bolesti koju ne mogu ukloniti iz uma.
U zatvoru se nikada nisam kockao. Trenirao sam i učio. Izašao sam izgledajući dobro i osjećajući se dobro. Imao sam 27 godina. Kada sam pušten na slobodu, odlučio sam se da se više ne vraćam. Ali 6 mjeseci kasnije bio sam potpuno zavistan, uzimao sam kredite za kockanje i nikada ih nisam vraćao.
Imam lošu kreditnu sposobnost već 5 godina ali to uskoro ističe. Bojim se da bih to mogao ponovo učiniti. Između svega toga, oženio sam se i dobio dijete. Moja supruga zna za moju prošlost i srećom kontroliše moje finansije.
Kada postanete kockar, to vas takođe vodi do toga da postanete kompulzivni lažljivac. Iako moja supruga kontroliše moj novac, uvijek pronalazim način da se kockam. Uvijek se uvaljujem u dugove koje moram da vratim. Ja to radim kroz laži. Laži su nešto što ne sliči mojoj prirodi, ali kocka je to od mene napravila. Imao sam 91 kilogram mišića kad sam izašao iz zatvora. Sad sam 140 kilograma. Dobitak težine od gotovo 50 kilograma. Osjećam se užasno svaki dan.
Zbog ranog super izdanja COVID-a izvukao sam 20.000 dolara. 10.000 USD za svaku finansijsku godinu. Imao sam i pristojni poreski povraćaj od 5.000 dolara, ali sve je nestalo. Kako objašnjavate 25.000 dolara za dvije nedelje?

Bukvalno sam potošio 25.000 dolara u dvije nedelje.

Imam jako dobar posao, ženu koja me voli, sina i i još jednog na putu. Ne zaslužuju nekoga poput mene. Čitav svijet se urušava, a sagorim novac kao da je neograničen.

Dakle, samo da sumiram sve. Danas imam 33 godine. Vlasnik sam kuće zahvaljujući svojoj ženi. Imam jedno dijete, jedno na putu. Dva puta sam bio u zatvoru. Još uvijek sam zaglavljen na svoje stare načine i ne bježim.
Vjerujte mi, ako čitate moju priču, trčite što brže možete. Bacio sam stotine dolara na konje plaćajući po 10 dolara da pobijede. Pobijedio sam. Na kraju, izlazite kao gubitnik. Uvijek gubite. Nema pobjede.
Dok ovo pišem razmišljam da se vratim na MMA (mješovite borilačke vještine). Moram smisliti nešto ... Ovo je dugačak put…”

Preuzeto sa https://gamblershelp.com.au/learn-about-gambling/personal-stories/tebi-09072020/